У суботу в Запоріжжі відкрився фестиваль вуличної їжі. «Пікнік на Райдузі» в місті проводиться вже втретє. Цього року програма фестивалю розрахована на два дні.
«Такі заходи дуже популярні в усьому світі. Вони дають можливість не лише відпочити, а й розширити гастрономічний кругозір та зробити акцент на якості продукції», – розповіла організатор фестивалю Христина Головінова.
Сотні запоріжців сім’ями прийшли на це чудове, яскраве «свято живота». У «Пікніку» взяли участь близько двадцяти харчових закладів, а також ентузіасти, які хотіли нагодувати людей смачною та якісною їжею.
Організатори подбали про цікавий, насичений відпочинок дітей. Для них обладнали спеціальні майданчики, а учасники фестивалю приготували різноманітні смаколики. Малеча та їх батьки мали змогу познайомитися з учасницею проекту «Майстер-шеф. Діти» Катериною Слівінською, яка навчала дітей готувати їжу. Бажаючі із задоволенням допомагали їй.
На святі проводилися різні майстер-класи: з приготування морозива, коктейлів, страв з морепродуктів.
Хочеться відмітити, що ціни на «Пікніку» не можна назвати помірними. Наприклад: порція лапші з телятиною та овочами – 48 гривень, солодкі напої – 15-25 гривень, бургери – 40 гривень. Але зависокі ціни не лякали покупців, люди із задоволенням купували, їли, пили та насолоджувалися святом.
Тетяна НАУМЕНКО, фото автора