Баскетбол
“Ферро” виграє в Донецьку
Високий відсоток реалізації триочкових кидків (17/34), вісім із яких на свій рахунок записав Ренді Кулпеппер, допоміг “Ферро-ЗНТУ” виграти п’ятий матч півфінальної серії з БК “Донецьк” з доволі переконливою різницею в рахунку – 86:67 (11:13, 23:15, 21:30, 12:28). Таким чином, команда Кирила Большакова, здобувши другу перемогу, скоротила відставання від суперника до мінімуму (2–3).
Шоста гра між цими командами відбудеться уже в Запоріжжі 12 травня о 18.00 у Палаці спорту “ЗАБ”, куди вас і запрошуємо.
Футбол
“Вектор” – володар Кубка губернатора
“Вектор” (с.Богатирьово) – “Мелітопольська черешня” (м.Мелітополь) 3:2 (2:0) (осн. час – 2:2).
Стадіон “Славутич-Арена”. 09.05.2012 г. 850 глядачів. +30 С. Голи: Патяк Олег, 35 (пен.), Ломака Сергій, 45, Павло Малишенко, 105 – Рилов Іван, 59, Шелудько В’ячеслав, 70.
Це був дійсно той фінал, заради якого билася з суперниками, втомою і нестерпною спекою на футбольних полях області 31 команда, що брала участь у розіграші Кубка голови Запорізької облдержадміністрації. Зухвалі новачки обласних змагань лихо почали перший тайм, проте і “Черешня” не збиралася відступати. І все ж перший тайм залишився за “Вектором” (2:0) – спочатку пенальті, а потім гол “в роздягальню” від Сергія Ломака. Однак 15-хвилинний відпочинок пішов на користь “Мелітопольській черешні”. Підопічні Юрія Рибальченка притиснули “Вектор” до своїх воріт і в підсумку зрівняли рахунок – 2:2.
У додатковий час на 105 хвилині прекрасним обвідним ударом з лівої ноги у дальній кут воріт мелітопольців відзначився Павло Малишенко – 3:2.
Матч пам‘яті Валерія Лобановського
Як ви пам‘ятаєте, легендарний наставник київського “Динамо” помер у нашому місті 10 років тому. 7 травня на стадіоні “Торпедо” під час календарного матчу чемпіонату України в кінці поєдинку 63-річний Валерій Лобановський знепритомнів на лаві запасних. Карета “швидкої допомоги” забрала його з поля до Запорізького центру екстремальної медицини. Там поставили діагноз “інсульт головного мозку”. А 13 травня о 20.30 Валерій Васильович помер.
У неділю, 13 травня, в Запоріжжі на стадіоні “Торпедо” відбудеться матч пам’яті футбольного метра. Зустрінуться збірна ветеранів Запоріжжя проти збірної ветеранів Запорізької області. Початок о 16 годині. Вхід вільний.