Ці рецепти настільки прості, що з ними впорається навіть дитина
Влітку хочеться більше проводити часу з друзями або рідними саме на свіжому повітрі, а на кухні вже аж ніяк немає бажання стирчати годинами, щоб спекти коржі. У Міжнародний день торту пропонуємо вам добірку простих рецептів смаколиків, які за смаком нічим не гірше від спечених.
Наполеон
Ваші домашні довго відгадуватимуть, з чого зроблені такі тонкі смачні коржі.
Інгредієнти:
- 1 яйце;
- 100 г цукру;
- 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю;
- 5 г ванільного цукру;
- ? лимона;
- 250 мл молока;
- 70 г вершкового масла;
- 2 тонкі лаваші;
- 100 г волоських горіхів.
Приготування
Змішайте яйця, цукор і ванільний цукор, крохмаль, цедру половини лимона, додайте молоко і поставте на повільний вогонь до загущення. У гарячий крем додайте вершкове масло. Наріжте лаваш на пласти розміром приблизно 15 ? 15 сантиметрів. Горіхи подрібніть у блендері або комбайні. Викладіть торт шарами: лаваш, крем, трохи горіхів, лаваш, крем, горіхи і так далі. Додавши останній кремовий шар, рясно посипте торт горіхами, у тому числі з боків. Залиште торт на годину-дві, щоб він просочився.
Сметанник
Невагомий крем, як в класичному сметаннику, тільки замість бісквіта – пряники.
Інгредієнти:
- 800 г сметани жирністю 20-30%;
- 150 г цукрової пудри;
- 600 г пряників;
- 3 банани;
- 150 г кокосової стружки;
- 50 г молочного шоколаду.
Приготування
Змішайте сметану з цукровою пудрою, збивати не потрібно. Важливо, щоб сметана була густа, а ще не варто замінювати пудру цукром. Від цього сметанний крем стане рідким. Банани очистіть і наріжте кружечками завтовшки близько сантиметра. Якщо пряники великі, розріжте їх уздовж. Візьміть глибоку миску і вистеліть її харчовою плівкою з припуском по краях. На дно викладіть трохи сметани. Потім – шар пряників, знову крем і шар бананів. Деякі шари пересипайте кокосовою стружкою. Повторюйте, поки не закінчаться інгредієнти. Останній шар має бути пряниковим, причому викладати пряники потрібно плоскою стороною вгору. Це буде основа торта, коли ви його перевернете. Обгорніть торт харчовою плівкою і залиште на дві-три години при кімнатній температурі. Коли пряники просочаться, поставте торт в холодильник ще на декілька годин. Застиглий торт переверніть на плоский таріль, витягніть з миски і заберіть харчову плівку. Посипте тертим шоколадом і кокосовою стружкою, яка залишилась.
Бите скло
Красивий вершковий торт для любителів мармеладу.
Інгредієнти:
- по 100 г різноколірного желе у вигляді порошку;
- 20 г желатину;
- 100 мл води;
- 3 ківі;
- 400 г сметани жирністю 10-15%;
- 100 г цукру;
- пакетик ваніліну.
Приготування
Приготуйте желе: кожні 50 г порошку залийте 100 мл окропу, розмішайте, охолодіть і залиште в холодильнику до повного застигання. Якщо у вас немає готового кольорового желе, забарвляйте за допомогою фруктових соків або харчових барвників звичайний желатин. Коли желе охолоне, його потрібно довільно нарізати. Шматки мають бути досить великі і нерівні, ніби бите скло. Почистіть та поріжте великими кубиками ківі. Охолоджену сметану збийте з цукром і ваніліном. Розведіть у воді желатин. Коли він набубнявіє, розтопіть його (але не кип’ятіть). Тонкою цівкою, продовжуючи збивати, додайте до нього сметану. Сметанну масу з’єднайте з желе і ківі, ретельно перемішайте і викладіть в силіконову форму. Розрівняйте, щоб шматки желе не виглядали. Залиште в холодильнику до повного застигання.
Сирний торт
Ніжний торт плавиться просто в роті.
Інгредієнти
-
250 грамів кисломолочного сиру
-
100 грамів вершкового масла
-
пів склянки сметани
-
4 столові ложки цукрової пудри
-
крекер солодкий
-
сухофрукти до смаку
Виноградинка
Справжня галявина вітамінів в одному торті.
Інгредієнти
-
1 плитка шоколаду
-
1 пакетик желе зеленого кольору
-
700 грамів жирної сметани
-
1 склянка цукру
-
300 грамів печива
-
150 мілілітрів води
-
ванільний цукор
-
виноград без кісточок
-
сухофрукти за смаком
Приготування
Воду довести до кипіння і залити желатин, залишити на деякий час, щоб він набух, а желе зеленого кольору приготувати як написано на упаковці. Печиво подрібнити до крихт. Жирну сметану збити з цукром, додати ванільний цукор, а потім желатин. Плитку шоколаду дрібно поламати. Щоб краще ламався, покласти на деякий час в холодильник. Сухофрукти залити гарячою водою, залишити на 30 хвилин, злити воду і дрібно порізати. Збиту сметану перемішати з сухофруктами й подрібненим печивом. Підготувати форму для торта. Краще взяти роз’ємну форму, в яку вилити третю частину сирної суміші, посипати шоколадом, знову частинку сирної маси, шоколад і поверх знову сирну масу. Поставити торт в холодильник мінімум на 30 хвилин. Виноград помити й порізати на половинки, викласти на торт і обережно залити зеленим желе. Поставити в холодильник до повного застигання.
Смачного!
Читайте також: На запорізьких дачах кипить літня робота