У новорічно-різдвяний період наш організм частенько страждає від переїдання та жирної їжі
У міністерстві здоров’я України наголошують, що незбалансоване харчування може спричинити функціональні захворювання шлунково-кишкового тракту та низки інших хвороб.
Для того, щоб зробити свій новорічний стіл більш здоровим, запоріжцям пропонують скористатися наступними правилами:
- Обмежити копченості та консерви на святковому столі. Краще подавати запечені м’ясо та рибу.
- Більше овочів. Якщо вже хочеться заправити їх майонезом, то краше зробити його власноруч або замінити йогуртом.
- Менше солодких напоїв та алкоголю. Магазинні соки та газована солодка вода мають забагато цукру. Значно корисніше буде випити чаю або морсу.
- На десерт краще подати фрукти, аніж тістечка.
Не варто забувати, що новорічне застілля – це не привід обмежувати себе в їжі цілий день, щоб потім наїстися вночі. Важливо дотримуватись звичайного режиму харчування, робити інтервал між трапезами не менше 3 годин та слідкувати за розмірами порцій.
Читайте також: Чому раділи українці цього року