Смачні, яскраві та корисні сезонні продукти з нашого списку допоможуть зміцнити імунітет, збережуть від знесилення та додадуть гарного настрою
Хурма
Найбільш корисна хурма саме пізньої осені та взимку. Цей фрукт – прекрасний антиоксидант та і детоксикант. Крім того, хурма багата на вітаміни A, C і P, які зміцнюють імунітет і благотворно впливають на судини. Завдяки вмісту глюкози та сахарози хурма ідеально підходить для десерту, а низька калорійність – всього 67 Ккал на 100 г продукту – стане в нагоді тим, хто слідкує за фігурою.
Горіхи
Горіхи ? природне джерело білку. Вони містять йод, необхідний для нормального функціонування щитовидної залози, вітаміни групи В, вітамін Е, який підтримує еластичність шкіри і надає обличчю здоровий колір. Горіхи також знижують вміст цукру в крові, та підвищують чутливість до інсуліну.
Журавлина
Одна з головних сезонних ягід листопада. Журавлина підтримає імунітет завдяки високому вмісту вітаміну С, а також збереже молодість всього організму, бо в достатку містить антиоксиданти. Вживання журавлини допомагає поліпшити пам’ять, зменшити головний біль, а морс із неї в народній медицині – перший засіб лікування хворих нирок.
Айва
Терпка та ароматна айва – корисний та низькокалорійний продукт. Це прекрасне джерело клітковини, антиоксидантів, вітамінів і мінералів. У народній медицині айва відома як гарний загальнозміцнюючий, жарознижуючий, жовчогінний і сечогінний засіб. Сік сирої айви має антисептичну дію, а ще він корисний людям, які страждають на астму, захворювання верхніх дихальних шляхів і навіть туберкульоз.
Гранат
Гранат відмінно допомагає організму впоратися з різними недугами. До складу плодів входять вітаміни (C, B6, B12) і мінеральні речовини (кальцій, залізо, фосфор, магній, марганець, хром, мідь, натрій і багато інших). Зернятка граната корисні при анемії, а гранатовий сік дуже м’яко знижує артеріальний тиск у гіпертоніків. Крім цього, гранат рекомендують вживати для профілактики простудних захворювань у холодну пору року.
Обліпиха
Ще одна осіння ягода, яка містить велику кількість вітамінів групи В. Корисна для нирок та судин. А заваривши чай з обліпихи, можна отримати чудовий протизастудний напій.
Читайте також: ТОП-5 корисних осінніх сніданків