Саджати фруктові дерева вже можна і потрібно робити

Весна чекати не буде – вологи в землі з кожним днем залишається все менше і меншеТож давайте розглянемо 10 кращих сортів фруктових дерев.

Абрикос Біг Ред – самоплодовий сорт, на якому дозрівають фрукти масою 80-100 г. Абрикоски ароматні, з ніжною, але щільною м’якоттю. Висота дерева – 3,5-4 м. Щорічно приносить до 50 кг плодів. Зими України цьому сорту не страшні, дерева витримують зниження температури до -30˚С.

Алича Блек Голд. Цей досить незвичайний сорт виведений стараннями американських селекціонерів. Плоди великі, середня маса досягає 150 г, дуже соковиті і смачні. З одного дерева реально зібрати до 50 кг аличі, врожай дозріває в першій половині серпня. Сорт добре переносить морози, надмірне зволоження і посушливі періоди.

Груша Кармен (колоновидна). Плоди дозрівають в липні-серпні. Смачні, масою 250-300 г. Деревце невелике і компактне, відмінно підійде для маленьких територій. Живе і плодоносить 25-50 років.

Чудо-вишня – це вишнево-черешневий гібрид, який плодоносить з другого року посадки. Ягоди великі, масою до 9 г з приємним вишневим ароматом. Сильноросла культура витягується до 3 м. Добре протистоїть основним грибковим захворюванням.

Черешня Крупноплідна рожева – відносно новий сорт, стійкий до заморозків, плоди формуються, незважаючи на всі примхи погоди. Ягідки масою 7-9 г з тонкою шкіркою і солодкою соковитою м’якоттю. Взимку черешня не померзне навіть у сильний холод.

Слива Топ гігант – вважається одним з кращих великоплідних сортів, виведений в Німеччині. Саме дерево велике, висотою до 7 м, розмір плодів також викликає повагу – до 100 г кожен. Вони ароматні і соковиті. За сезон можна зібрати до 50-60 кг з одного дерева. Сорт стійкий до вірусів і переносить короткочасне зниження температури до -35˚С.

Абрикос Чорний принц – це гібрид абрикоса, аличі та сливи з плодами темного фіолетово-бордового кольору. Квіткові бруньки добре переносять поворотні весняні заморозки, а саме дерево не гине навіть при -30˚С.

Персик Біг Хані. Його плоди не тільки смачні, але і гарні, масою 170-210 г. З одного дерева можна зібрати до 30 кг. Персик не мерзне в кліматі України, а якщо деякі гілочки все-таки побило морозом, їх необхідно обов’язково обрізати навесні.

Персик інжирний. Дерево заввишки 3-4,5 м – за теплий сезон приносить 15-25 кг плодів, які дозрівають в липні-серпні. Персик цього сорту добре росте на всій території нашої країни.

Інжир Браун Туреччина – це південний гість, який переносить і 20-градусні морози, але взимку його все ж варто викопати і зберігати в контейнері у приміщенні. На деревці висотою 2-3 метри формуються грушоподібні плоди з теракотовою шкіркою, під якою ховається соковита і солодка м’якоть без найменшого натяку на кислинку.

Читайте також: У Запоріжжі квітнуть чарівні квіти- фото