Тиждень Масляної продовжується, тому саме час напекти смачненьких млинців
Сайт «Запорозька Січ» дізнався секрети приготування смачних млинців у запорізьких господинь та занотував цікавенькі рецепти для своїх читачів.
Ірина Кузьмінська готує млинці за звичайним рецептом, але в неї є свої секрети.
-Коли робиш тісто для млинців, часто з’являються грудочки. Доводиться довго колотити тісто, щоб їх позбавитися. В мене свій секрет приготування тіста: яйця перемішую з цукром та сіллю, а потім додаю муку і знов перемішую. Виходить тугеньке тістечко, в яке я додаю молоко та соняшникову олію. Важливо, щоб молоко було кімнатної температури. Млинці випікаю на добре розігрітій пательні.
Рецепт класичних млинців на молоці:
0,5 літри молока, 3 яйця, 200 гр борошна, 1 столова ложка цукру, 1 столова ложка олії, щипочка солі.
Ніна Шевченко зізналася, що може приготувати млинці з будь-яких продуктів. Головне, щоб були борошно та яйця.
-Тісто для млинців я готую на молоці, кефірі, сироватці. Дуже люблю готувати млинці на кефірі. Їх рецепт дещо відрізняється від традиційного на молоці, але млинці виходять дуже смачні. Для їх приготування можна використовувати як звичайний кефір, так і кисле молоко. Для тіста я змішую всі інгредієнти, вони повинні бути кімнатної температури, а наприкінці додаю окріп чи доведене до кипіння молоко.
Рецепт млинців на кефірі:
0,5 літри кефіру чи кислого молока, 2 яйця, 200 гр борошна, 1 столова ложка цукру, 1 столова ложка олії, 0,5 чайної ложки соди, щипочка солі. В кінці додати столову ложку окропу.
Ілона Мірошниченко слідкує за правильним харчуванням, але на Масляну дозволяє собі поласувати млинцями. Тільки робить дівчина їх дієтичними.
-Для приготування млинців я використовую вівсяне борошно, а не біле. Замість цукру додаю його замінник, молоко змішую з водою. Всі рідкі інгредієнти перемішую з яйцем, а потім додаю борошно. Випікаю млинці без олії на спеціальній пательні.
Рецепт дієтичних млинців:
70 гр вівсяного борошна, 100 мл води, 50 мл молока, 1 яйце, чайна ложка цукру чи заміннику.
Олена Діденко завжди намагається здивувати свою родину і полюбляє експериментувати.
-Мені подобаються кольорові млинці. Я роблю їх яскраво зеленого кольору і називаю весняними. Тісто роблю звичайне, до нього додаю пюре зі шпинату. Щоб його зробити, треба взяти свіже або заморожене листя шпинату, залити його окропом і дати трішки постояти, потім подрібнити блендером, можна перетерти через сито і додати до тіста. Такі млинці смакують і солодкими, і солоними та з різним начинками.
Рецепт зелених млинців:
250 мл молока, 5 яєць, 200 гр борошна, 3 столові ложки олії, 100 гр шпинату, сіль чи цукор за смаком.
До речі, сьогодні четвертий день Масляної, який називають «Розгуляй», а завтра – «Тещині вечорниці». В цей день зять повинен почастувати млинцями свою тещу. Тим паче, завтра жіноче свято 8 березня, чоловіки зможуть пригостити смачненькими млинцями своїх улюблених жінок.
Читайте також: Скільки запоріжцям коштуватимуть млинці на Масляну.