Минулого тижня до лікарень області з харчовими отруєннями потрапили 98 запоріжців

В 33,7% хворих діагностували гостру кишкову інфекцію, з них у 24,2% – ротавірус. Про це повідомляє запорізькій обласний лабораторний центр.

Жителі регіону потрапляли на лікарняні ліжка через домашні продукти, які неправильно готували та зберігали (78%), а також їжу, придбану на ринках та в місцях стихійної торгівлі. Джерелом інфекції стали неякісні м’ясо – 25,6%, молочна продукція – 21, 9%, риба –  – 11%, овочі, фрукти – 12,2%. Також 5,6% хворих підхопили інфекцію на неорганізованих пляжах на Азовському морі.

Читайте також: На запорізькому курорті підприємці масово порушують карантин