Кропива – відомий бур’ян, який багато використовують в кулінарних цілях

Як приклад можна навести зелені щі, в які замість щавлю кладуть листочки кропиви. Крім того, листя кропиви включають в салати і соуси. А ще з листя кропиви, висушеного чи свіжого, заварюють чай. Він сприяє підвищенню імунітету, полегшує симптоми артриту. Листя кропиви застосовується як профілактичний засіб для зміцнення ясен, лікування пародонтиту, стоматиту. Листя кропиви застосовують при закрепах, геморої, діареї, захворюваннях печінки. Кропива у медицині часто використовується у випадку різних кровотеч, тому що вітамін К, який у ній міститься, підвищує вироблення протромбіну, що згортає кров. Улітку варену кропиву вживають для очищення крові. Вживання такого відвару допоможе знизити рівень цукру, нормалізувати обмін речовин, покращити згортання крові, гемоглобін, імунітет у цілому.

Салат з кропиви і сиру

Вам знадобляться: пучок кропиви, 200 г сиру, сметана для заправки, сіль за смаком.

Приготування. Пучок свіжої кропиви промийте, дрібно порубати ножем. У мисці розітріть упаковку сиру, додайте в сир кропиву і заправте сметаною.

Читайте також: Як підготувати дитину до народження брата або сестри