футбол
Шановні друзі!
Запорізька міська рада, її виконавчий комітет сердечно поздоровляють керівництво, тренерський штаб, усіх гравців клубу “Металург” з поверненням до Прем’єр-ліги футбольного чемпіонату України. Це – наше спільне свято.
Своєю безкомпромісною грою, самовідданістю, націленістю на атаку та переможний результат ви подарували радість не тільки тисячам своїх уболівальників, але й усім запоріжцям. Ми щиро вірили в вашу перемогу, і ви виправдали наші сподівання. Справедливість – на нашому боці. Спасибі за щасливі миттєвості гри!
Переконані у нових яскравих успіхах “Металурга” у вищому дивізіоні української футбольної першості, в боротьбі за європейські трофеї. Здоров’я вам, друзі, удачі та натхнення!
З повагою,  міський голова Запоріжжя Олександр Сін

Схід і Захід разом!
Ніби в воду дивився, коли в попередніх номерах газети писав, що чернівецька “Буковина” як забрала у “Металурга” надію на вихід до Прем‘єр-ліги, так її потім може і повернути. Спочатку західноукраїнські футболісти обіграли запоріжців на власному полі (3:2), а 30 травня в безкомпромісному матчі, який для них нічого не вирішував, не пустили до “вишки” ФК “Севастополь” (рахунок поєдинку в Чернівцях – 1:1), і “Металург” іде далі.
Таким чином, вони зняли ту бурю протестів, яка вже здіймалася над Запоріжжям, коли в Севастополі засудили нашу команду. Може, перед Євро-2012 воно й на краще, та це не знімає проблеми ганебного суддівства у вітчизняному футболі.

Гандбол
Завтра вирішиться все
Надзвичайно складна ситуація склалася в сьомій групі відбіркового турніру за вихід у фінальну частину чемпіонату Європи з ручного м’яча серед жіночих збірних. Дві попередні гри закінчилися не зовсім сприятливо для команди українок, яку очолює наш земляк, легендарний тренер Леонід Ратнер. Ні, команда не підвела: вона благополучно виграла в гостях у швейцарок (27:25), з 8 очками очолила турнірну таблицю, але ось Іспанія підвела, програвши у гостях збірній Ісландії – 18:21. Тепер у цих команд по 6 очок. Здавалося б, все в порядку. Та не зовсім. Справа в тім, що в останніх матчах іспанки, безумовно, переможуть аутсайдерів – швейцарок, а наша збірна прийматиме основних суперниць, що рвуться до фіналу, – островітянок Ісландії. Може бути, що доведеться рахувати різницю м’ячів. У нас поки – плюс 14, в іспанок – плюс 11, а у збірної Ісландії – плюс 19.
Дуже просимо підтримати нашу команду завтра в Палаці спорту “Юність” о 17.00.
Юрій ХАРЧЕНКО, Юрій БОТНЕР