За тиждень майже півсотні запоріжців потрапили до лікарень з харчовим отруєнням
За минулий тиждень в Запорізькій області отруїлися 44 людини. Це на 8 людей більше, ніж у попередній період.
Найчастіше мешканці області труяться домашньою їжею. Джерелом інфекції можуть стати будь-які продукти, але переважно це м’ясо (26,5%), молочні продукти (23,5%) та риба (17,7%). Більшість випадків гострої кишкової інфекції пов’язані неправильним приготуванням та зберіганням продуктів харчування в домашніх умовах (97%).
Окрім гострої кишкової інфекції, яку діагностували у 43,2% випадків, у запоріжців також виявили ротавірусну інфекцію .Цей діагноз підтвердили у 21% хворих, повідомляє запорізький обласний лабораторний центр.
Читайте також: У Запоріжжі на пожежі мало не загинула пенсіонерка