На новорічний стіл завжди хочеться приготувати щось новеньке

Пропонуємо вам декілька цікавих рецептів на вибір.

Мариновані крабові паличкикрабовые палочки

Смак цієї страви виходить настільки незвичайнийщо одразу мало хто зможе визначитищо цеА готується все дужедуже просто.

Розгортаємо кожну крабову паличку і нарізаємо ножем на тонкі смужкиПалички беріть охолоджені (але не заморожені– вони краще розгортаються.

У глибокій тарілочці змішайте оліюсік половини лимонапластівці паприкиароматні трави (у мене чебрецьбазилік і орегано), трохи сухої петрушки (або можна нарізати кілька гілочок свіжоїі зубчик часникуМожна додати сільчорний перець і червоний гострий перець (якщо любите).

Залийте підготовленим маринадом «крабові смужечки» і акуратно перемішайтеСховайте в холодильник мінімум на 12 годин – ця страва обов’язково має настоятися.

«Ракові шийки» з минтаюраковые шейки

Щоб минтай став схожим на мясо крабапотрібно знати один секретик.

Які продукти знадобляться:

  • 2-3 тушки минтаю вагою не більше кг;
  • 2-3 варених моркви в залежності від розміру;
  • пучок кропу;
  • майонез;
  • Для варіння риби:
  • 5-7 горошин чорного перцю;
  • 2-3 лаврових листки;
  • Сіль в залежності від смаку.

Помийте минтаяпочистіть за допомогою ножапокладіть в каструлюдодайте всі спеціїпосоліть і залийте водою.

Після закипанняпотрібно всипати незвичайний інгредієнт – чайну ложечку цукруСаме він перетворить звичайного минтая на крабове мясоОсь і весь секрет!

Для тогощоб риба звариласязнадобиться 15 хвилинПісля цього вийміть її і нехай остигає.

Заздалегідь зварену моркву натріть за допомогою терткиДрібненько порубайте кріп.

Риба вже повинна бути охолоджена за цей частому витягніть все кісткиа саме мясо розімніть за допомогою виделки.

Всі підготовлені інгредієнти зєднайте в салатникуякщо потрібнопосоліть і заправте майонезомПеремішайте.

Найкраще приготувати салат заздалегідьщоб він настоявся кілька годин перед подачеюТак його смак розкриється повною мірою.

«Різдвяне поліно»Рiздвяне_полiно

З сивої давнини в Італії був ритуал спалення спеціального поліна у печіПричому горіти воно повинно було з Різдва аж до Нового рокуЯкщо деревина згорала ранішеце вважалося ознакою чогось недоброгоадже разом із поліном люди спалювали всі негаразди й гріхиНаразі мало хто дотримується цієї традиціїале на багатьох різдвяних столах красується смачний торт «Поліно».

Спочатку треба зробити бісквітні коржіДля цього потрібно:

  • курячих яєць.
  • 120 грамів муки.
  • 150 г цукру.
  • 25 г какао.
  • Розпушувач тіста.
  • Ванілін.

Після цього всі сухі компоненти змішати між собою і просіяти через ситоЯйця потрібно збити з цукром до збільшення масиНадалі обидві суміші треба з’єднатидодати ванілін та замішати тістоВикласти його на пергаментмасу розрівняти на деці та запікати у духовцірозігрітій до 180 градусів, 15 хвилин.

Гарячий бісквітний корж з пергаментом завернути у рулет і дати застигнути.

Тим часом робимо кремВарене згущене молоко (1 банкадобряче збиваємо з розтопленим коров’ячим маслом (200 г). Потім розкручуємо рулетпросотуємо цукровим сиропом і викладаємо на його поверхню більшість крему.

З бананів зняти шкіркупорізати їх і викласти на край коржаЗвернути його рулетом та замотати у харчову плівкуЧерез деякий час відрізати невеличких скибки і прикласти до рулету з боківімітуючи сучки дереваКремщо залишивсятреба змішати з невеликою кількістю какао і збити до однорідної сумішіщоб потім покрити нею поверхню тортаПісля застигання виробувилкою зробити на торті рисочкиніби на стовбурі дереваЗверху присипати какаопорошком та цукровою пудрою.

Коктейль з гранатовим сокомrom-s-granatovym-sokom

На порцій:

  • Ром «Bacardi» – 75 мл
  • Сік гранатовий – 150 мл
  • Лід – за смаком
  • Гранатові зерна – за смаком

Насамперед охолодіть ром і сікУ високу склянку покладіть зерна гранатаа слідом налийте одну частину рому, 2 частини сокуДодайте лід.

Качка у рукаві в духовцікачка

  • Качка – кг
  • Апельсини – 1,5 шт.
  • Спеції для качки – чл.
  • Для маринаду:
  • Лимон – 1,5 шт.
  • Соус соєвий – 80 мл
  • Майонез – стл.
  • Мед – стл.
  • Імбир мелений – чл.
  • Часник – зубчики

Приготування маринадуЗ лимона вичавити сікДодати імбирмед та соєвий соусперемішати.

Нагріти суміш у мікрохвильовій печі до розчинення медуДодати подрібнений часник і майонезДобре перемішати й дати настоятися 30-40 хвилин.

Качку обмазати маринадомРозмістити у рукав для запіканнязавязати пакет тільки з одного боку й залишити маринуватися на 4-6 годин у холодильникуПід час маринування перевертати і струшувати качку кілька разів.

Дістати качку з пакетавідрізати суглоб біля крилПосипати птицю спеціямиФарширувати шматочками апельсинів.

Знову помістити в пакетзавязати з двох боківЗробити кілька проколів у пакеті голкою.

Запікати качку в духовці при 180°С протягом год і 50 хвилинНа кожен кілограм птиці потрібно годину запіканняПотім розрізати пакет і запікати ще 10 хвилин.

Картопляні бомбочки з сиромshariki

Інгредієнти:

  • картопля – 650 г;
  • сир – 100 г;
  • молоко для пюре – стл.;
  • курячі яйця – 2-3 шт.;
  • бекон – 300 г;
  • борошно;
  • сільперець за смаком;
  • панірувальні сухарі;
  • вершкове масло;
  • Рослинна олія – для фритюру.

Відварюємо картоплю у підсоленій воді до повної готовності і робимо з неї пюреВ пюре додаємо маслозовсім небагато молока і улюблені приправиПюре необхідно добре остудитиА в цей час нарізаємо твердий сир великими кубикамиЩойно пюре охолонеможна формувати бомбочкиРобимо це рукамиВсередину картопляної бомбочки потрібно покласти кубик сируКожну бомбочку обмотати бекономЗбити у окремій мисці 2-3 яйцяТепер кожну бомбочку обвалюємо у борошнізанурюємо в яйцях і обвалюємо у сухарях.

Смажимо бомбочки у фритюрі до утворення апетитноїхрусткої скоринки.

Читайте також: Де запоріжці найчастіше купують продукти