Причиною отруєнь стала домашня їжа

Як повідомляє запорізький обласний лабораторний центр, з 18 по 24 квітня від отруєнь постраждали 37 мешканців регіону. Цей показник менший, ніж на позаминулому тижні, на в 7 разів нижчий за максимальний рівень захворюваності.

У 100% випадків причиною отруєнь була домашня їжа, яка була неправильно приготована, або зберігалась у неналежних умовах. Зокрема джерелом інфекції стали м’ясна продукція (25%), молочні продукти (21,4%), а також кондитерські вироби (7,1%).

Окрім гострої кишкової інфекції, яку діагностували у 16,2% випадків, у запоріжців також виявили ротавірусну інфекцію. Цей діагноз підтвердили у 16,7% хворих.

Читайте також: У Запорізькій області захворюваність на грип та ГРВІ іде на спад