Закриття доступу до держреєтрів склало неабияку проблему для запоріжців.

Представники Партії Володимира Буряка “Єднання” звернулися до голови Запорізької обласної військової адміністрації з проханням сприяти відновленню роботи реєстрів на території міста.

Зокрема, на даний час паралізовано діяльність виконавчої служби та нотаріусів. Пересічні громадяни нині не можуть здійснити операції щодо купівлі-продажу нерухомості, реєстрації довіреностей, оформлення заповітів та спадщини.

Серйозно потерпає від таких «нововведень» й малий та середній бізнес, який позбавили можливості зареєструвати підприємство чи фірму, змінити адресу, здійснити інші реєстраційні дії.

Такі вкрай несприятливі умови змушують запорізький бізнес полишати територію Запоріжжя та реєструвати власну діяльність в інших регіонах України аби відновити внутрішні та зовнішні фінансово-економічні зв’язки.

Як наслідок, така ситуація може призвести не тільки до серйозних втрат на ринку праці, а й суттєвих втрат із наповненням місцевих бюджетів.Слід зазначити, що у сусідньому Херсоні, який впродовж тривалого часу перебував в окупації, а нині – під постійними обстрілами російських агресорів, – нічого не змінилося щодо функціонування реєстрів. Херсон навіть не входить до переліку «територій активних бойових дій».

Партійці, як і всі запоріжці, сподіваються на якнайшвидше позитивне вирішення цієї проблеми.