18 липня впродовж доби до поліції надійшло 12 повідомлень щодо здійснення військовослужбовцями рф збройних злочинів відносно українського народу. Агресор поцілив по цивільним будинкам мешканців Оріхівського та Гуляйпільського районів, агропідприємствам, господарським фермам та іншим об’єктам. Внаслідок ворожого вогню громадян з осколковими пораненнями доставлено до медзакладів, – повідомляє ЗОВА.

Російські військові злочинці вкотре обстрілюють населені пункти на оріхівському напрямку. Мешканці села Таврійського повідомили про зруйновані будинки та господарчі будівлі.

Розірваними ракетами пошкоджено двори селян, прибудинкові території та припарковані автомобілі. Також заявники надали інформацію про поранених цивільних мешканців, яких направлено на лікування до медичних установ.
Під ворожим вогнем опинилися й жителі Юрківки, деякі з них також отримали осколкові поранення. Чималих пошкоджень зазнали їхні домівки, прибудинкові споруди, транспортні засоби, гаражні приміщення.

Окрім того, ворог влучив в одну з місцевих агрофірм, внаслідок чого на її території відбулася пожежа. На вулицях потрощені дороги, зірвані дроти електромереж, залишилися вигорілими поля зі знищеним врожаєм пшениці, а в деяких місцях стирчать нерозірвані снаряди.

Відучора до поліції надійшло повідомлення про зруйновану територію виправної колонії у Малій Токмачці. Об’єкт постійно попадає під ворожий обстріл військовими рф. Цього разу рашисти ще більше зруйнували парканну огорожу та безпосередньо саму територію колонії.

У селі Воздвижівка Гуляйпільського району збройні злочинці поцілили по одному з господарських підприємств з розведення молочних порід худоби. Пошкоджено адмінбудівлю та технічне обладнання, також на фермі загинули тварини.

Після обстрілу населених пунктів у Гуляйпільському та Василівському районах отримано інформацію про травмованих громадян – з осколковими пораненнями різного ступеню тяжкості їх доставлено до медзакладів на лікування.