Літо – благодатна пора, коли можна вдосталь поласувати свіжими ягодами

«Запорозька Січ» підготувала добірку смачних рецептів з найбільш популярних літніх ягід, які будуть до вподоби як дітям, так і дорослим.

Французький пирігpirog-tart-klubnika-miata

Інгредієнти:

  • Полуниця (або інші ягоди) – 400 г
  • Борошно – 250 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 200 г
  • Масло вершкове – 150 г
  • Молоко – 250 г
  • Вода – 2 ст. л.
  • Сіль за смаком

Як готувати:

Зробити основу пирога. Перетерти в крихту борошно, охолоджене вершкове масло (100 г), сіль і цукор. Додати воду.

Викласти тісто на дно рознімної форми, розрівняти, зробити бортики і трохи попроколювати виделкою. Поставити на пів години в холодильник.

Приготувати крем. Для цього збити яйця з цукром, додати борошно і перемішати до однорідності. Молоко довести до кипіння і потрохи ввести в загальну суміш, постійно помішуючи.

Перелити крем у каструлю і, помішуючи, варити на середньому вогні до загустіння. Зняти з вогню і додати 50 г вершкового масла. Розмішати і охолодити.

Основу пирога дістати з холодильника, накрити фольгою, запікати 25 хвилин при 200 градусах.

Дістати з духовки, охолодити. Кошик-основу наповнити кремом, а на верх пирога щільно викласти четвертинки ягід полуниці.

Крамбл1499184118_krambl-s-revenem-i-klubnikoj

Крамбл – традиційний англійський десерт. Завдяки горіхам і вівсяним пластівцям десерт не тільки смачний, але і корисний.

Інгредієнти:

  • Полуниця – 450 г
  • Мед – 3 ст. л
  • Борошно – 200 г
  • Вівсяні пластівці – 50 г
  • Охолоджене вершкове масло – 125 г
  • Волоські горіхи – 50 г
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.

Як готувати:

Нарізаємо полуницю. Змішуємо з крохмалем і медом. Викладаємо у форму, в якій будемо випікати.

Руками перетираємо в крихту холодне вершкове масло з вівсяними пластівцями, борошном і цукром.

Викладаємо крихту поверх полуниці. Випікаємо до золотистого кольору 15 хв при 200 градусах.

Молочний коктейль

Cherry Milkshake with fresh fruits

Cherry Milkshake with fresh fruits

Це один з найпростіших, але при цьому дуже смачний рецепт. З інгредієнтів знадобиться полуниця або черешня – 200 г, молоко – 250 г, мед – 1 ст. Готувати дуже легко – збити всі інгредієнти в блендері і можна подавати.

Ягідний рахат-лукум

Turkish delight

Turkish delight

  • Ягоди – 320 г
  • Фініки – 200 г
  • Швидкорозчинний желатин – 25 г
  • Лимонний сік – 30 мл.

Як приготувати:

Фініки залити окропом. Залишити на 10-15 хвилин.

Полуницю перебити блендером, додати желатин. Залишити.

З фініків злити воду. Очистити від шкірки і кісточок. Перебити блендером до стану пюре.

У сотейник з полуницею додати пюре з фініків і лимонний сік.

Сотейник поставити на маленький вогонь. Помішувати до повного розчинення желатину. Але не кип’ятити.

Щойно розчиниться желатин, відставити сотейник і остудити до кімнатної температури.

Коли суміш охолоне, збити міксером на великих обертах (10 хвилин) до збільшення маси вдвічі (маса повинна стати світлішою).

Застелити форму харчовою плівкою. Вилити масу. Поставити в холодильник застигати (на 3-5 годин).

Потім нарізати шматочками.

Читайте також: Де у Запоріжжі небанально відпочити у вихідні