Літо – благодатна пора, коли можна вдосталь поласувати свіжими ягодами
«Запорозька Січ» підготувала добірку смачних рецептів з найбільш популярних літніх ягід, які будуть до вподоби як дітям, так і дорослим.
Французький пиріг
Інгредієнти:
- Полуниця (або інші ягоди) – 400 г
- Борошно – 250 г
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 200 г
- Масло вершкове – 150 г
- Молоко – 250 г
- Вода – 2 ст. л.
- Сіль за смаком
Як готувати:
Зробити основу пирога. Перетерти в крихту борошно, охолоджене вершкове масло (100 г), сіль і цукор. Додати воду.
Викласти тісто на дно рознімної форми, розрівняти, зробити бортики і трохи попроколювати виделкою. Поставити на пів години в холодильник.
Приготувати крем. Для цього збити яйця з цукром, додати борошно і перемішати до однорідності. Молоко довести до кипіння і потрохи ввести в загальну суміш, постійно помішуючи.
Перелити крем у каструлю і, помішуючи, варити на середньому вогні до загустіння. Зняти з вогню і додати 50 г вершкового масла. Розмішати і охолодити.
Основу пирога дістати з холодильника, накрити фольгою, запікати 25 хвилин при 200 градусах.
Дістати з духовки, охолодити. Кошик-основу наповнити кремом, а на верх пирога щільно викласти четвертинки ягід полуниці.
Крамбл
Крамбл – традиційний англійський десерт. Завдяки горіхам і вівсяним пластівцям десерт не тільки смачний, але і корисний.
Інгредієнти:
- Полуниця – 450 г
- Мед – 3 ст. л
- Борошно – 200 г
- Вівсяні пластівці – 50 г
- Охолоджене вершкове масло – 125 г
- Волоські горіхи – 50 г
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
Як готувати:
Нарізаємо полуницю. Змішуємо з крохмалем і медом. Викладаємо у форму, в якій будемо випікати.
Руками перетираємо в крихту холодне вершкове масло з вівсяними пластівцями, борошном і цукром.
Викладаємо крихту поверх полуниці. Випікаємо до золотистого кольору 15 хв при 200 градусах.
Молочний коктейль
Це один з найпростіших, але при цьому дуже смачний рецепт. З інгредієнтів знадобиться полуниця або черешня – 200 г, молоко – 250 г, мед – 1 ст. Готувати дуже легко – збити всі інгредієнти в блендері і можна подавати.
Ягідний рахат-лукум
- Ягоди – 320 г
- Фініки – 200 г
- Швидкорозчинний желатин – 25 г
- Лимонний сік – 30 мл.
Як приготувати:
Фініки залити окропом. Залишити на 10-15 хвилин.
Полуницю перебити блендером, додати желатин. Залишити.
З фініків злити воду. Очистити від шкірки і кісточок. Перебити блендером до стану пюре.
У сотейник з полуницею додати пюре з фініків і лимонний сік.
Сотейник поставити на маленький вогонь. Помішувати до повного розчинення желатину. Але не кип’ятити.
Щойно розчиниться желатин, відставити сотейник і остудити до кімнатної температури.
Коли суміш охолоне, збити міксером на великих обертах (10 хвилин) до збільшення маси вдвічі (маса повинна стати світлішою).
Застелити форму харчовою плівкою. Вилити масу. Поставити в холодильник застигати (на 3-5 годин).
Потім нарізати шматочками.
Читайте також: Де у Запоріжжі небанально відпочити у вихідні