Футбол
“Металург” перемагає, але суперник теж
“Металург” – “Кримтеплиця” 4:0. Голи: Жуніор 14 пен, Соболь 37, Бєлік 67, Сидорчук 77.
Як відомо, права на помилку у запоріжців уже немає: щоб пробитися до Премьєр-ліги, потрібно тільки перемагати. Чим і зайнялася команда в домашньому матчі проти кримчан. Невчасно виниклий кадровий брак у вигляді відсутності Цурікова, Опанасенка і Ашрафа для Сергія Зайцева не обернувся проблемою – поклавшись на універсалізм деяких гравців, вдалося повноцінно замінити відсутніх. Напруження на старті матчу не спостерігалося, “Металург” грав упевнено, як і належить лідеру, довівши рахунок до розгромного.
Проте головний суперник “Металурга” ФК “Севастополь” теж не сидів склавши руки і переміг на виїзді ФК “Одесса” – 1:3. Що ж, дочекаємося 25 травня, коли ці суперники зійдуться в двобої в Севастополі.
Гандбол
“ЗТР” у фіналі Кубка України!
“Мотор” (Запоріжжя) – “ЗТР” (Запоріжжя) – 28:29 (10:14). 7-метрові: 9/6 – 6/4.
У Полтаві в СК “Динамо” в фіналі “кубку чотирьох” запорізькі трансформаторники в запеклому поєдинку перемогли моторобудівників. Їх перевага зростала з кожною хвилиною, і до кінця першої половини зустрічі (на 26 хвилині) рахунок уже був – 7:12. Дуже непоганий гандикап перед другим таймом. Проте потім “Мотор” наче підмінили: за шість хвилин він забиває шість голів, а пропускає тільки один і зрівнює рахунок – 17:17. В’ячеслав Дідушенко, головний тренер “ЗТР”, бере тайм-аут, і це допомагає. Гандболісти “ЗТР” знову йдуть у невеликий відрив і в підсумку – перемагають.
Отже, “ЗТР” вийшов у фінал Кубка. Його суперником став ГК “Динамо” (Полтава). “Мотор” і “Портовик” проведуть матч за третє місце.
Баскетбол
“Будівельник” зрівняв рахунок у серії з “Ферро-ЗНТУ”
“Будівельник” (Київ) – “Ферро-ЗНТУ” (Запоріжжя). 82:72 (31:22, 22:13, 19:20, 10:17). Київ. 20 травня. Спорткомплекс “Меридіан”. 630 глядачів.
Кияни реваншувались за поразку в першому матчі з “Ферро-ЗНТУ”, зрівнявши рахунок у серії матчів чемпіонату Суперліги за третє місце – 1:1. Наступний поєдинок пройде в Запоріжжі.