За минулий тиждень з харчовими отруєннями до лікарів звернулись 100 жителів регіону

Цей показник вдвічі нижчий за середньобагаторічний рівень захворюваності, повідомляє запорізький обласний лабораторний центр.

У 30% випадків була лабораторно підтверджена гостра кишкова інфекція, з них у 17% діагностували ротавірусну інфекцію. Причиною хвороби у 77,3% випадків стала домашня їжа, яку готували або зберігали з порушеннями. Також серед джерел інфекції були продукти, придбані на офіційних ринках (8%) та в місцях стихійної торгівлі (14,8%). Зокрема це м’ясо (22,7%), овочі, фрукти (21,6%), молочні продукти (18,2%), риба (9%).

Читайте також: У Запоріжжі виявили нові випадки зараження коронавірусом