Сьогодні весь світ відзначає День зору, тож ми склали власний ТОП продуктів, які можуть покращити роботу ваших очей

Чорниця

Не дарма ця ягода посідає найвищий щабель серед продуктів для покращення зору. Чорниця містить вітаміни групи В, а також вітаміни А і С та лютеїн. Ці речовини покращать гостроту вашого зору та допоможуть тримати капіляри в здоровому стані. Вживати її можна як у свіжому, так і замороженому вигляді – своїх властивостей вона не втратить.

Морква

Морква містить багато каротину та багата вітамінами С, К, Е, РР, групи В. Чудово зміцнює сітківку очей, запобігає пересиханню рогівки ока та перешкоджає появі курячої сліпоти.

Горіхи

Горіхові ядра мають набір вітамінів А, В, Е, С, Р, білки та вуглеводи. Також у них міститься цинк, селен та Омега-3. Тим самим горіхи допомагають не лише підвищити імунітет та ефективніше боротися з застудою, а й запобігають дегенерації сітківки ока.

Шпинат

Шпинат містить вітаміни  В1, В2, D, С, Р, РР, різноманітні мікроелементи і каротин. Загалом у ньому чимало користі для всього організму, а от лютеїн, що також є у складі шпинату, – захищає очі та знижує їхню чутливість до впливу зовнішніх факторів.

Риба

Риба дуже корисна через те, що містить у собі багато корисних вітамінів, мікроелементів, білка й Омега-3. Найбільше корисних елементів є в свіжій рибі, а велику кількість Омега-3 містить скумбрія, палтус, оселедець та форель.

Читайте також: ТОП корисних продуктів, щоб не захворіти