Кожне п’яте меню для школярів не відповідає нормам: результати перевірки у Запорізькій області.
У першому кварталі 2025 року фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у перевірках закладів освіти в Запорізькій області, які планують проводити очне або змішане навчання.
Протягом трьох місяців вони обстежили 36 шкіл і садочків — перевірили стан укриттів, організацію харчування, дотримання санітарних норм і готовність закладів до змішаного формату навчання.
Загалом було проведено 75 перевірок, за результатами яких закладам надали 63 рекомендації щодо усунення недоліків.
Інформацію про виявлені проблеми направили місцевій владі для подальшого контролю, а керівникам навчальних закладів надіслали 83 листи з рекомендаціями — 16 із них стосувалися саме харчування учнів.
Перевірили 172 варіанти чотиритижневого меню для дітей — 140 з них затвердили, а 32 не пройшли через порушення норм.