– Головна відмінна риса цієї хвилі – це перебіг хвороби. Більшість хворих не відчуває дихальної недостатності, навіть якщо є пневмонія, – розповів медичний директор КНП «Міська лікарня №6» Петро Риженко. – Хоча, звичайно, кисень теж доводиться застосовувати у окремих випадках. До того ж сама хвороба не так швидко прогресує, хворий швидше одужує.

Міська лікарня №6 – один з медичних закладів Запоріжжя, де лікують хворих на коронавірусну інфекцію. За словами працівників лікарні, зараз більшість пацієнтів, які надходять, перебувають у стані середньої тяжкості. Частина з них потребує кисневої підтримки. Про ситуацію з заповненістю ліжок та перебігом хвороби у пацієнтів станом на 3 лютого розповів Петро Риженко.

За його словами, у медичному закладі розгорнуто 200 ліжок для пацієнтів з COVID-19, з яких на сьогодні зайнято 46. З них у реанімації перебувають двоє. У деяких пацієнтів загострилися хронічні захворювання, частина хворих лікується від вірусної пневмонії. Але загалом, за словами медиків, хворих з особливо тяжким станом поки що немає.

– Загалом ми готові до будь-яких сценаріїв, але все ж сподіваємося, що таке, як минулої осені, вже не повториться, – сказав Петро Риженко.