За часи карантину більшість людей вже звикла до життя, роботи та навчання в онлайн-режимі

Чому б не адаптуватися до таких реалій та припинити вовтузитися з платіжками за комунальні послуги по відділеннях банку. «Запорозька Січ» пропонує вам онлайн-альтернативи банкам та пояснює, як із ними працювати.

Приват24image001

ПриватБанк продовжує залишатися одним із найпопулярніших банків України. Багато в чому це пов’язано з можливостями інтернет-банкінгу та мобільного додатку. Через них можна з легкістю оплатити всі комунальні платежі за раз.

Якщо ви користуєтеся комп’ютерною версією Приват24, то знайдете можливість оплатити комуналку в пункті «Мої платежі». У ньому автоматично аналізується адреса проживання, щоб видати рахунки одразу за всі комунальні послуги. Якщо сервіс помилився, ви можете вручну ввести реквізити чи адресу, щоб сплатити комунальні послуги.

В оновленій версії мобільного додатка Приват24 оплата комунальних рахунків захована в пункті «Платежі». Там вас перекине в меню вибору адреси проживання, за якою необхідно заплатити. Вибравши правильну, ви зможете відрегулювати суму оплати та перевірити правильність введеного особового рахунку для кожного підприємства. Свій особовий рахунок ви можете дізнатися у своїх комунальних підприємств, також він записаний у комунальній книзі.

Монобанкimage003

Популярний нині мобільний банк Монобанк відрізняється відсутністю відділень, завдяки чому його творці приділяють весь свій час додатку для смартфонів. Тож сплатити комунальні рахунки через Монобанк теж не проблема.

Для того, щоб сплатити за комунальні платежі у комп’ютерній версії, потрібно вибрати пункт «Інші платежі», який знаходиться у головному меню. Слідом виберіть підпункт «Комуналка та інтернет». Там знову перевірте правильність введеної адреси, якщо вона неправильна – напишіть її вручну. Також ви можете відредагувати всі особові рахунки, щоб гроші точно пішли за призначенням. Потім тільки й залишається, що вибрати суму, яку хочете перевести, і здійснити оплату.

Ощад 24/7image005

Через цей банк здійснюється багато соціальних виплат, тож користувачів цього додатку вдосталь. Якщо ви працюєте з Ощад 24/7 через комп’ютер, то вам для початку потрібен «Платежі та перекази». Там ви знайдете підпункт «Комунальні платежі». Знайшовши свою область, далі вам потрібно буде вибрати вид комунальної послуги, заборгованість з якої ви хочете погасити. Слідом введіть номер особового рахунку, який має надати вам постачальник комунальних послуг. Ввівши необхідну суму, просто підтвердіть оплату.

Мобільний додаток працює аналогічним чином. Для початку потрібно висунути бічне меню, провівши пальцем вправо. Там виберіть пункт «Платежі», потім – «Комунальні платежі», а всі інші кроки ідентичні комп’ютерній версії.

УкрСиббанкimage007

УкрСибБанк теж дозволяє сплатити комунальні послуги без необхідності взайве покидати будинок. Для цього необхідно скористатися додатком UKRSIB online. В ньому ви знайдете окремий пункт «Комуналка», який визначить вашу заборгованість на основі адреси проживання. Але ви завжди можете відредагувати особові рахунки, якщо щось раптом заповнилося неправильно.

Портмонеimage009

Перейдемо до загальних сервісів оплати. Один із найпопулярніших подібних сайтів – Portmone. В ньому зібрані всі комунальні підприємства зі всіх областей України. Достатньо лише знайти свою, ввести особовий рахунок і здійснити платіж. Проте кожного разу шукати в величезному списку потрібне підприємство, щоб платити комуналку через інтернет, трохи незручно. Тому на сайті є функція, що дозволяє оплатити комуналку за реквізитами. Просто дізнайтеся їх у свого постачальника послуг, а в коментарях до платежу вкажіть свій особовий рахунок, ПІБ і призначення.

EasyPay

Ще один сервіс для здійснення платежів – EasyPay. У ньому є зручна система пошуку, яка допоможе відшукати потрібне комунальне підприємство навіть у тому випадку, якщо ви не пам’ятаєте, як воно точно називається. Головне – перевірте правильність своїх особових рахунків для кожної комунальної послуги. Процес оплати простий. Знаходите потрібну комунальну послугу та підприємство, вводите особовий рахунок та суму, яку потрібно заплатити. Далі просто підтверджуєте грошовий переказ за допомогою смартфона.

iPayimage013

Можливості iPay повністю повторюють попередні 2 сервіси. В ньому точно так само потрібно шукати своє підприємство, вводити особовий рахунок та здійснювати оплату.

Yasnoimage015

Щоб відмовитися від паперової платіжки, потрібно в розділі «Рахунки» особистого кабінету на сайті YASNO вибрати варіант «Формувати рахунок самостійно в Особистому кабінеті».

А наостанок – невеликий нюанс. Якщо ви цікавитеся: «як оплатити комуналку без комісії?», то варіанти в інтернеті не допоможуть так зробити. Річ у тім, що різні банки й сервіси домовляються з різними підприємствами, що створює достатній рівень конкуренції. Тож певна сума за комісію буде в будь-якому випадку. Втім, банки часто влаштовують акції, які допоможуть більш вигідно сплатити комунальні послуги онлайн.

Перевага онлайн-платежів

Оплата комуналки по Інтернету має масу переваг, які ви напевно оціните

Платити може кожен

«Хто піде платити комуналку?» – з цього питання може початися сімейна суперечка. Але якщо платити через Інтернет, ніякої суперечки не буде.

Турбота про своє здоров’я

Не потрібно йти в банк, витрачати час, нерви і сили. Краще проведіть зайву годинку в приємній компанії друзів, ніж в черзі до каси.

Оплата 24 /7

Платити можна з офісу, дому, кафе або будь-якого іншого місця з доступом до Інтернету. І в будь-який день, в будь-який час!

Це вигідно

Онлайн-оплата – це мінімальна комісія. А деякі сервіси ще й дають бонуси, які ви потім можете витратити на покупки в магазинах.

Квитанція завжди з собою

Кожен платіж підтверджує квитанція, яку можна отримати на електронну пошту, вказавши адресу своєї поштової скриньки. І немає причин боятися, що документ про оплату загубиться.

Читайте також: Мери міст України вимагають від уряду встановити справедливу ціну на газ