Оригінально прикрашена паска стане чудовим великоднім подарунком для рідних та близьких
Вже цієї неділі православні християни відзначатимуть найбільш радісне та урочисте свято в церковному календірі – Великдень. У підготовці до нього одним з головних питань є прикрашання великодньої випічки. Нинішнє розмаїття солодких прикрас, яке пропонують настільки велике, що перетворити паску на кулінарний шедевр зможе навіть новачок. А для того, щоб не розгубитися в розмаїтті декору, пропонуємо вам декілька цікавих та незвичних варіантів.
Зазвичай великодні паски оздоблюють білою цукровою глазур’ю та кольоровою посипкою. Також використовують традиційну святкову символіку – квіти, гнізда, яйця, птахів, метеликів, християнську символіку тощо.
Пасхальні розписи
Складність розпису залежить від умінь господині – це можуть бути невеликі традиційні елементи, або можна зробити з пасок справжню картинну галерею. Для того, щоб прикрасити випічку простими малюнками, необхідно після того, як полили паску білою глазур’ю, поставити у потрібних місцях крапельки кольорової глазурі та зубочисткою вивести малюнок.
Прикраси з квітів
Магазини пропонують безліч цукрових прикрас для пасок, у тому числі й квіти. Але, щоб обрядова випічка була оригінальною, можна спробувати виготовити солодкі квіти власноруч, наприклад з марципану, мастики, зефіру, чи прикрасити її навіть живими їстівними квітками.
Оздоблення з тіста
До цього способу вдавались ще наші бабусі. Прикраси з тіста виконують не лише роль гарного оздоблення великодньої випічки, а й символізуватимуть достаток, добробут, родину. Кожний візерунок має певну символіку. Так, дубові гілочки означають чоловічу силу та міць. Квіти, – жіночу красу. Жайворонки, закручені вісімкою – працьовитість, а колосся – ріст, здоров’я та родючість.
Мереживо, стрічки
Ці милі дрібні деталі здатні перетворити паску на витвір мистецтва та оригінальний великодній подарунок, особливо, якщо поєднати їх з іншими елементами декору.
Оздоблення посипками, шоколадом, горіхами
Кольорова їстівна посипка, шоколад та інші смаколики допоможуть без зайвих зусиль створити неймовірні візерунки. Потрібно лише дати волю своїй фантазії – викласти традиційні літери Х і В (Христос Воскрес), чи створити чарівну композицію з шоколаду, горіхів, різноманітних батончиків тощо.
Фрукти та ягоди
Свіжі або консервовані фрукти та ягоди в глазурі на великодньому хлібі – це не лише красиво, а й дуже смачно. Для того, аби фрукти тримались більш міцно, їх можна зверху залити прозорим кондитерським гелем або желатиновим розчином.
Впевнені, що ви вже обрали свій особливий дизайн пасочки, яка прикрасить ваш великодній кошик.
Читайте також: Чи підуть українці до церкви на Великдень