Світ
Президент Росії Володимир Путін відмовився їхати на саміт «Великої вісімки» до США, замість нього за океан поїде прем’єр Дмитро Медведєв. У Сполучених Штатах образилися на цей демарш, однак Барак Обама не збирається скасовувати свою участь у саміті Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва, який відбудеться у вересні поточного року у Владивостоці.
Уламки російського літака Superjet 100 знайшли індонезійські рятувальники. Літак розбився 9 травня під час демонстраційного польоту. На його борту були 8 членів екіпажу і майже 40 замовників літака з числа індонезійців. 14 тіл загиблих вже евакуйовано з місця катастрофи.
Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за фактом побиття ОМОНом вагітної жінки під час акцій протесту у Москві 6 травня. Винному поліцейському загрожує 10 років ув’язнення.
Потужний вибух стався в центрі сирійської столиці Дамаску. Загинуло 55 осіб, ще 372 – поранені. Причиною називають те, що опозиція (бандформування, які воюють проти сирійських урядових військ за гроші США та їхніх союзників), програвши армії у відкритій війні, перейшла до партизанських методів.
Замоскворецький суд Москви відмовився прийняти і другу заяву екс-міністра охорони здоров’я Росії Юрія Шевченка про незаконне збагачення патріарха Московського Кирила. Останній за завдані будівельним пилом збитки своєму майну відсудив у Шевченка майже 20 мільйонів рублів.
Під час масових акцій протесту у Москві, розігнаних ОМОНом, майже цілий день центром російської столиці гуляв чоловік з муляжем автомата Калашникова. Він правоохоронців ніяк не зацікавив.
ООН встановила, що приблизно 4000 людей, названих прибічниками Муамара Каддафі, утримуються в Лівії в таємних тюрмах і постійно катуються.
Україна
Президент Росії Володимир Путін запросив Президента України Віктора Януковича на неформальний саміт СНД, який відбудеться у Москві 15 травня.
«Нафтогаз України» та німецька компанія RWE Supply &Trading GmbH (RWEST) уклали рамкову угоду про купівлю-продаж природного газу. Угода поки не передбачає конкретних обсягів закупівлі газу, які будуть встановлені окремими контрактами.
Україна в січні-квітні 2012 року збільшила експорт електроенергії на 52,6% (на 864,1 млн кВт-год) у порівнянні з аналогічним періодом 2011 року – до 2 млрд 507,7 млн кВт-год.
Плавуча бурова установка «Петро Годованець» з допомогою двох буксирів доставлена з Туреччини до Криму. Вже до кінця травня вона почне роботи із глибоководного буріння українського шельфу. Бурова установка забезпечуватиме найглибші в Чорному морі газові свердловини.
У МВС України збираються перевірити екстрасенсорні здібності Андрія Слюсарчука, відомого як «Доктор Пі».
Область
До 808 збільшилося число бджолосімей, які загинули в Якимівському районі, попередньо, через порушення у використанні пестицидів на посівах пшениці, ріпаку та ярового ячменю.