У Запоріжжі депутати перейменували парк Гагаріна на парк Міст-побратимів і парк імені Климова на парк Авіаторів.

Депутатський корпус підтримав ідею перейменування парку імені Гагаріна на парк Міст-побратимів у Комунарському районі міста. Перейменування проводиться в рамках декомунізації та очищення міського простору від топонімів, що звеличують або символізують російську федерацію та республіку білорусь.

Посадовці раніше запропонували перейменувати один з найбільших парків району. У парку облаштують окремі зони, присвячені містам – побратимам Запоріжжя, які активно підтримують наше місто і разніх сферах під час повномасштабного вторгнення. Також комунальній установі «Інститут розвитку міста» пропонують надати доручення – зв’язатися з містами-побратимами та запропонувати їм також зробиту якусб згадку в рекреаційних зонах.

Також депутати перейменували парк імені Климова на парк Авіаторів.

У Запорізькій міській раді погодили в рамках декомунізації перейменувати парк імені Академіка В.Я. Климова в Шевченківському районі міста на парк Авіаторів.

В районній адміністрації зазначають, що Володимир Климов, на честь якого і названий парк — радянський учений в галузі авіаційного моторобудування, конструктор, генерал-майор інженерно-авіаційної служби та лауреат чотирьох Сталінських премій.

Сам парк також тісно пов’язаний з авіацією, оскільки поблизу знаходяться підприємства авіапромисловості.

Парк був закладений робітниками «Мотор Січ», у 2007 році був реконструйований та переданий місту.В парку знаходиться музей техніки АТ «Мотор Січ», більша частина експозицій якого присвячено саме авіації та людям які присвятили своє життя авіації.

За повідомленням посадовців, на підприємствах та серед мешканців району було проведено опитування та зібрано підписи близько 6 тисяч осіб щодо перейменування.