Завдяки діям запорізьких аудиторів відшкодовано втрат на суму 73,6 млн гривень, – повідомили у відомстві.

Ревізії та перевірки

Фахівці Управління Східного офісу Держаудитслужби в Запорізькій області за січень – вересень 2024 року забезпечили відшкодування порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму 73,6 млн гривень.

З початку року проведеними ревізіями та перевірками закупівель встановлено фінансових порушень на суму майже 730 млн гривень.

За підсумками ревізій та перевірок направлено 45 інформаційних документів, за результатами розгляду яких прийнято 16 управлінських рішень.

Аудити

В ході проведення аудитів зафіксовано факти неефективних управлінських дій, наслідком яких є упущені вигоди або непродуктивні витрати, на суму 513,3 млн гривень.

За результатами аудитів надано 55 пропозицій, з яких 15 виконано та 29 – в процесі виконання.

Керівниками підприємств та органів місцевого самоврядування прийнято 26 управлінських рішень.

Відшкодовано та упереджено втрат на суму 627,2 млн гривень.

Моніторинг закупівель

З метою контролю у сфері публічних закупівель проведено 320 моніторингів, в ході 109 виявили порушення на загальну суму 791,2 млн гривень.

Завдяки вжитим заходам вдалося попередити порушення, зокрема шляхом відміни торгів та розірвання договорів, на загальну суму 488,5 млн гривень.  

Вжиті заходи

До правоохоронних органів аудиторами передано матеріали 23 заходів контролю.

За ними розпочато 19 досудових розслідувань та вручено 9 повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

За вчинені фінансові порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 25 осіб, до дисциплінарної та матеріальної – 9 осіб, – повідомила пресслужба Управління Східного офісу Держаудитслужби в Запорізькій області.