За два тижні ворог наніс понад 30 ударів КАБами по Запоріжжю. Пошкодив сотні будинків.

Влада готова оперативно долати наслідки ворожих обстрілів, – заявив голова ЗОВА Іван Федоров.

Розроблено алгоритм першочергових дій допомоги постраждалим людям. По-перше, досягнуто домовленості про збільшення кількості реанімаційних бригад, які одразу виїжджатимуть на місце обстрілів – навіть під час повітряної тривоги.

По-друге, підприємствам «Кобра» і «Запоріжелектротранс» передано автобуси від донорів, які стануть гуманітарними хабами на локаціях обстрілів.

Буде влаштовано виїзди всіх надавачів адмінпослуг до найближчих до місць обстрілів ЦНАПів, щоб оперативно відновлювати документи мешканців. Також влада розробила 8 пакетів послуг з відновлення пошкоджених приватних будинків і багатоповерхівок. Це гроші, будматеріали, ремонт вікон і покрівлі та інші види допомоги  людям залежно від типу будинку і права власності на житло.

На позачерговій сесії виділили понад 21 мільйон гривень мешканцям на ліквідацію наслідків російських атак.

Зокрема, 363 домогосподарства отримають допомогу в обсязі 58 400 гривень. З 22 вересня постраждалим мешканцям Запоріжжя надано майже 7 тисяч листів шиферу для ремонту дахів.

Окрім матеріальної допомоги, власники приватних будинків, покрівлі яких постраждали від обстрілів, безплатно отримують ремонтні матеріали від міста.