Роботи з ліквідації наслідків нічного обстрілу тривають. Масштаби великі, – повідомила секретарка міськради Регіна Харченко.

Станом на 10:00 понад півтисячі мешканців міста, житло яких понівечено ударами ворога, зареєстровано службами міста. Найбільше пошкодженого житла у Вознесенівському районі Запоріжжя. Обстеження та реєстрація пошкоджень в квартирах та приватних будинках продовжується. 

Постраждалі мешканці та ті, хто долучився до розбору завалів, мають змогу відпочити, випити гарячі напої та отримати першу допомогу в муніципальних автобусах поруч із місцями прильотів. 

Серед тих, чиє житло понівечив ворог і люди пільгових категорій. Для них діє програма надання фінансової підтримки мешканцям м. Запоріжжя, житло яких було пошкоджено в наслідок ракетного обстрілу. Розмір одноразової допомоги – 15 тис.грн. 

Передбачено щомісячну фінансову допомогу для винаймання житла у розмірі 10 тис. грн для тих, хто не зможе повернутися у власну оселю.

На ліквідації наслідків працюють всі муніципальні служби. Це десятки людей, що віддано працюють другу добу аби надати все необхідне тим, хто опинився в біді.

Допомогу надають представники міжнародних благодійних організацій та громадських об’єднань: «Проліска», «Артак», «Сонце Юа». «Посмішка ЮА», Товариство червоного хреста України, «Карітас», «єПраво на захист», «Добробат».