Комунальники почали демонтувати МАФи, встановлені в центрі Запоріжжя. Кафе-кіоски з різних боків колишнього кафе “Наутілус” почали з’являтися ще 4-5 років тому. Як вважають, ставили їх власники кафе. Проте демонтувати встановлені кіоски почали лише 19 вересня ввечері. 

Так, одразу декілька нових МАФів з’явились навпроти ТЦ “Україна” в квітні цього року. Проте почати роботу ці кіоски не могли через початок роботи КП “Водоканал”, які вирили перед кіосками траншею.

Почали їх демонтувати зараз, бо рішення суду отримали протягом останньої доби, повідомили в прес-службі мерії. Як зазначають в мерії, ця земельна ділянка не призначена для розміщення тимчасових споруд.

Тим більше, що документи на розміщення цих кіосків також не були надані, тому виконавчим комітетом було прийнято рішення на демонтаж цих об’єктів.

Однак у власників демонтованих кіосків є можливість їх повернути. Наразі МАФи перевозять на зберігання в спеціальне приміщення в Заводському районі.

Тож, якщо власники нададуть до районної адміністрації документи на право власності та заплатять видатки, які зазнало комунальне підприємство під час демонтажу та перевезення, то вони зможуть забрати своє майно, – кажуть в мерії.

А поки що, на ранок 20 вересня, комунальники продовжили зачистку кіосків в сквері Тарасова (Яланського).