В присутності Президента України Володимир Зеленський, під час засідання Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України, підписано Меморандум про взаємодію у сфері підвищення енергетичної стійкості громад України.

Серед підписантів документа – перша віцепрем’єр-міністр Юлія Свириденко, в.о. міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василь Шкураков, міністр енергетики Герман Галущенко, голова Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України Ганна Замазєєва та виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

Представляючи позицію місцевого самоврядування України, Виконавчий директор Асоціація міст України згадав про попередні меморандуми щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води від 2021 року, які стримують ріст тарифів на тепло до сьогодні виключно завдяки спільній позиції місцевого самоврядування й тільки за +4% (64%) ПДФО, без компенсації різниці в тарифах.

«Правління Асоціації міст України проголосувало за підписання Меморандуму, адже він декларує спільну позицію публічної влади України, зберігає попередні домовленості та закріплює 64% в бюджетах територіальних громад. Крім того, передбачає впровадження нових спільних державних і місцевих програм щодо здешевлення кредитів для енергосервісних компаній, державної підтримки встановлення сонячних панелей та систем зберігання електроенергії», – зазначив перед підписанням Меморандуму у своєму виступі Олександр Слобожан.

Детальніше на сайті Асоціації міст України за посиланням.