«Віцемера» окупованого Бердянська заочно засудили до 15 років тюрми.

Йдеться про мешканця Луганщини, якого окупанти призначили «заступником мера військово-цивільної адміністрації міста Бердянськ».

Ще десять років тому зрадник брав участь у силовому захопленні Криму та Луганської області. Зокрема він особисто керував блокуванням і штурмом військової частини ЗСУ у Сімферополі в березні 2014 року.

Також колаборант вербував до лав незаконних збройних формувань «лнр» місцевих мешканців та організовував перевезення зброї з території росії. Після початку повномасштабного вторгнення опинився в Бердянську. Зважаючи на великий «послужний список», окупанти доручили йому відповідати за соціальну сферу, молодіжну політику та культуру.До його обов’язків, серед іншого, входить організація збору особистих даних українців, а також поширення кремлівської пропаганди.

Шевченківський районний суд Чернівців призначив йому покарання у вигляді 15 років в’язниці з конфіскацією майна.

Крім цього, зраднику заборонено обіймати будь-які посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування чи органах, що надають публічні послуги, протягом 14 років.

Оскільки фігурант переховується на тимчасово окупованій території, співробітники СБУ проводять комплексні заходи для його затримання і притягнення до визначеної судом відповідальності.