СБУ затримали мешканку Токмака, яка була резиденткою російського гру та координувала виконавців «російських замовлень» в Україні.

Жінка потрапила у поле зору воєнної розвідки рф ще на початку повномасштабної війни, коли проживала у місті Токмак. Потім вона переїхала до Києва. Там на неї дистанційно вийшов співробітник російських спецслужб і запропонував співпрацю в обмін на гроші. Їх вона, до речі, так і не отримала. 

Зрадниця займалася координацією підпалювачів і допомагала їм проводити підривну діяльність у Києві. Жінка давала прямі інструкції щодо виготовлення саморобних запалювальних пристроїв, якими зловмисники мали знищувати автомобілі військових. Для викриття резидентки гру СБУ задіяла свого «подвійного агента», мешканця столиці, якого українська спецслужба викрила на підготовці до одного з підпалів. У результаті комплексних заходів чоловік пішов на співпрацю зі Службою і допоміг задокументувати підривну діяльність фігурантки. 

Ворожа поплічниця особисто намагалася зняти на відео один із підпалів, який мав вчинити «подвійний агент». Саме тоді її затримали співробітники СБУ. 

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.