Сьогодні в Запоріжжі пройшла позачергова сесія міської ради.

Депутати виділили ще 68 млн грн на обороноздатність. Кошти одразу підуть до обласної влади на закупівлю всього необхідного для захисників і захисниць. Загальний обсяг фінансування цієї міської програми становитиме більше 318,6 млн грн. Разом з програмою закупівлі дронів – 368,6 млн грн.

Також були внесені зміни до програми використання коштів депутатських фондів у 2024 році. Зокрема 606,9 тисячі гривень з депутатських фондів підуть на грошову допомогу військовослужбовцям на придбання дронів, військового обладнання та спорядження.

Згідно зі змінами до використання депутатських фондів також входить те, що понад три мільйони гривень направлено на надання фінансової допомоги громадянам міста, що опинилися у скрутній ситуації (за їх заявами).

Також за результатами прийнятих рішень мешканці Запоріжжя, які отримали від держави житловий сертифікат на придбання нового житла замість зруйнованого та припинили при цьому право власності на своє зруйноване житло, зможуть отримувати щомісячну допомогу від міста у 10 тисяч гривень.

“Таку допомогу вони отримуватимуть до моменту реалізації житлового сертифікату та набуття права власності на житло у прийнятих в експлуатацію житлових будинках.  При цьому тепер виплата допомоги може припинятися не через три, а через дванадцять місяців після місяця, в якому прийняте рішення виконкому Запорізької міської ради про затвердження рішення комісії щодо надання компенсації за знищене житло”, – повідомляють в міській раді.

Також депутати підтримали рішення про надання дозволу будівництва підземних шкіл у 5 навчальних закладах Запоріжжя. Право на будівництво передали Запорізькій ОВА.

Були виділені додатково понад 17 млн грн на створення навчально-практичних центрів у трьох професійно-технічних навчальних закладах міста. Також 6,6 мільйона гривень буде спрямовано на виконання робіт зі встановлення нових протипожежних систем в навчальних закладах.