Продовжується блокбастер із пошуку забруднювачів, які труять місто, та від “діяльності” яких запоріжці страждають від смороду.

Під час огляду зони між територією «Запоріжсталь» та «Кремнійполімер», було виявлено два підприємства, які займаються утилізацією відходів, у тому числі небезпечних, – повідомила міськрада.

Мобільна група зафіксувала факт спалювання виробничих залишків, а також засмічення землі та ґрунтів відходами гуми та сажею.

Раніше обласний Департамент захисту довкілля розповів про свою пошукову роботу.

На специфічний хімічний сморід в районі розташування ПрАТ «Запорізький кабельний завод» скаржились люди.

Обласний Департамент захисту довкілля виступив ініціатором розгляду питання «на місці».

Мобільною лабораторією ДУ ЗОЦКПХ МОЗ проведено вимірювання якості повітря 14 та 15 серпня в районі розташування підприємства на межі житлової зони.

За попередніми даними, перевищення таки були виявлені, концентрація фенолу становила в 1,5 рази більше допустимої.

На підприємстві є дозвіл на викиди, яким передбачені певні умови – зокрема ефективність каталітичних панелей, які використовуються для допалення емаль агрегатів, повинна становити не менше 97%. Саме недостатня фактична ефективність цього очисного обладнання і може викликати неприємні запахи та подальші скарги жителів в районі розташування підприємства.

Поспілкувавшись безпосередньо на підприємстві з головним інженером, з’ясували, що ПрАТ «Запорізький кабельний завод» наразі активно пропрацьовує питання заміни каталітичних панелей.

Було напрацьовано та погоджено план заходів із заміни технологічного обладнання та влаштування додаткових систем, визначені жорсткі строки виконання із зобов’язанням обов’язково звітувати про хід робіт.