В результаті чергового удару росіян ОТРК «Іскандер» по Запоріжжю наприкінці минулого тижня постраждало кладовище.

Уламками та вибуховою хвилею пошкоджені дахи, вікна, двері та господарські споруди приватних будинків, розташованих поруч із місцем влучання.

На цей час встановлено, що від ракетної атаки постраждало 86 приватних будинків.Внаслідок обстрілу поранено п’ятеро осіб.

Представники міської спеціалізованої аварійно-рятувальної служби, КП «Запоріжремсервіс» і «ЕЛУАШ» та волонтери займаються ліквідацією наслідків обстрілу.

Виконувався демонтаж пошкоджених конструкцій та ремонт покрівель з використанням шиферу і профнастилу. Комунальники «закривали» вікна OSB і обрізали дерева, які заважали відновлювати дахи.

На цей час вже зібрано і вивезено 45,5 тон будівельного сміття.

З міського резерву мешканцям постраждалих будинків надано більше 220 листів OSB та 124 листи шиферу, також надавалися плівка, дошки, балки. Соціальні працівники та представники гуманітарної місії «Проліска» видавали людям гуманітарну допомогу.

На місці чергують і соціальні працівники та представники районної адміністрації. У наметі міської ради мешканці постраждалих будинків можуть отримати консультації та гуманітарну допомогу. У великому комунальному автобусі робітники комунальних служб та мешканці будинків можуть зігрітися і випити гарячого чаю або кави.