Класичні новорічні фрукти не лише смачні, а ще й багаті на корисні речовини

За календарем грудень, а це означає, що сезон мандаринів відкритий. Ці цитрусові здатні вбивати мікроби, що робить їх особливо цінними в сезон застуд та грипу. Крім того, солодкі плоди мають здатність підвищувати апетит та додавати настрою.

Мандарини – головна зброя при хворобі на грип та застуду. Як і інші цитрусові, ці фрукти багаті на вітамін С. Саме тому вони незамінні в сезон застудних хвороб. Також плоди містять вітамін D, якого так не вистачає взимку через брак сонячного світла.

Крім того, мандарини багаті вітамінами К, В1, В2, а також особливими ефірними оліями, які в сукупності позитивно впливають на еластичність судин. Тож порція цього фрукта в день допомагає запобігти серцево-судинним захворюванням.

Сік мандаринів – ефективний при лікуванні бронхіту. Крім того, він гарно знижує температуру при застуді та лікує деякі види грибків. Корисна й шкірка фрукту – вона сприяє зниженню рівня цукру в крові та поліпшує травлення. Крім того, її активно застосовують в косметології. Користується популярністю мандаринова вода, яка чудово очищує пори. Висушені корки – чудовий природній скраб. Також зі шкірки роблять домашні маски, лосьйони, тоніки, ефірні олії тощо.

Незважаючи на безліч корисних властивостей, медики застерігають: при вживанні мандаринів слід орієнтуватися на алергічні реакції. Якщо присутня алергія на цитрусові, від споживання мандаринів варто взагалі відмовитися. При відсутності алергії в день можна з’їдати 2-4 фрукти.

Отже, 7 причин почати їсти мандарини прямо зараз:

  • Вбиває шкідливі мікроби
  • Насичує організм вітамінами
  • Знижує ризик розвитку хвороб серця
  • Піднімає настрій
  • Зменшує запальні процеси в печінці
  • Підвищує гостроту зору
  • Природній косметологічний засіб

Читайте також: Як підтримати імунітет в зимову пору року