Поради, які допоможуть зробити ваші страви найсмачнішими

Приготування їжі може стати справжньою творчістю та приносити справжнє задоволення. “Запорозька Січ” підготувала для вас поради щодо приготування смачних страв.

  • Щоб надати легкий часниковий аромат страві, натріть зубчиком часнику тарілку, а тоді вже викладайте на неї салат або гарнір.
  • Соліть печінку тільки в кінці приготування, інакше вона стане твердою.
  • Щоб пиріг згори не підгорав, прикрийте випічку змоченим папером.
  • Рис вийде білим, якщо при варінні додати до нього трохи оцту.
  • Для нарізки яйця, звареного круто, змочіть лезо ножа холодною водою – так жовток не буде кришитися.
  • Якщо кинути в суп шматочок льоду і довести його до кипіння, бульйон буде прозорим.
  • Яловичина не буде жорсткою, якщо перед приготуванням ви замаринуєте її в майонезі та залишите на 30 хвилин.
  • Баклажан не буде неприємно гірчити, якщо перед приготуванням нарізати його на невеликі шматочки, посолити, дати трохи постояти і потім промити холодною водою.
  • Мигдаль легко очистити від шкірки, якщо спочатку прокип’ятити його протягом 5 хвилин, а потім дати охолонути горішкам в холодній воді.
  • Сметана буде краще збиватися в крем, якщо додати в неї трохи білка.
  • Спробуйте додати в мелену каву дрібку солі, тоді зварений напій буде в рази смачнішим.
  • Аби м’ясо, запечене в духовці, мало рум’яну смачну скоринку, змастіть його зверху гранатовим соком чи медом.
  • Жорстке м’ясо стане м’якшим, якщо додати в бульйон шкірку банана та варити м’ясо з нею.
  • Яблука в шарлотці не будуть опускатися на дно форми, якщо обваляти їх перед приготуванням в борошні.
  • Нагрівайте тарілки перед тим, як викласти в них гаряче блюдо, й охолоджуйте перед подачею холодних – така проста хитрість зробить смак більш насиченим.

Читайте також: Названо дату запуску опалення в Запоріжжі