Гандбол
Іспанок можна і потрібно “бити”
У третьому турі кваліфікаційного турніру до чемпіонату Європи-2012 національна збірна України приймала на майданчику Палацу спорту “Юність” команду Іспанії. До цього матчу обидва колективи були лідерами групи. На жаль, наші дівчата мінімально поступилися (22:23), хоча у них були всі підстави для перемоги. Не такі вже страшні срібні призери позаминулого чемпіонату Європи, як їх малюють. Проте наші збірниці помітно нервували на майданчику. Можливо, через це не реалізували чотири 7-метрові кидки, Манагарова стільки ж разів влучала в поперечину, а команда віддала загалом 16 перехоплень м‘яча. Головний тренер збірної Леонід Ратнер, як завжди, поскаржився на дитячий склад Суперліги, де залишилося всього 6 команд, а легіонерки-збірниці за кордоном, як правило, сидять на лаві запасних. Проте Ольга Ніколаєнко, яка виступає у Франції, та Ольга Лаюк (Туреччина) виглядали досить переконливо. Якщо наші дівчата налаштуються на гру в Іспанії (25 березня), то баскам будуть непереливки.
Матч іншої пари 7 відбіркової групи: Ісландія – Швейцарія 26:19.

Вільна боротьба
Львівські дівчата борються краще
Наступного дня Палац спорту “Юність” вже приймав чемпіонат України з вільної боротьби. У перші два дні були розіграні медалі серед жінок. На жаль, господаркам килима – запоріжанкам жодного разу не вдалося піднятися на п’єдестал пошани. Все-таки жіноча боротьба в нашому регіоні недостатньо розвинена. Зате підтвердили клас своєї регіональної школи спортсменки Львова, які стали лідерами за кількістю зароблених медалей.

Художня гімнастика
Аліна Максименко з новою програмою і “сріблом” Кубка Світу
У Києві пройшов XXI Кубок Дерюгіної із художньої гімнастики, присвячений 80-річчю головного тренера національної збірної України, Героя України Альбіни Миколаївни Дерюгіної. Змагання мають статус етапу Кубка світу і зібрали в українській столиці гімнасток із 40 країн.
Друге місце за підсумками багатоборства посіла на Кубку Дерюгіної запоріжанка Аліна Максименко. Перший номер національної збірної України виступала на змаганнях з новою програмою і припустилася помилки у вправах з булавами та стрічкою. Зате у виступі з м’ячем Аліна заробила “золото” і була срібною призеркою у вправах з обручем і скакалкою.