Як містяни оцінюють закриття закладів масового скупчення людей

Журналісти видання “Запорозька СІч” запропонували перехожим відповісти на декілька запитань: чи є паніка через карантин серед їхнього оточення, як карантин вплинув на розпорядок роботи та яка їхня особиста реакція на закриття роботи місць масового скупчення людей.

Жителька Запоріжжя Тетяна:

– Наразі обстановка у місті нормальна, але через вірус на моєму місці роботи ввели скорочений день. Великої паніки серед мого оточення немає. Я і моя родина намагаємося уникати людних місць, бути уважними в транспорті, менше контактувати з людьми і головне – дотримуватися особистої гігієни. До того ж я почала ходити на роботу і з роботи пішки.

Олег Томрасов зазначив, що керівництво міста вчиняє дуже правильно, закриваючи місця масового скупчення людей, де можливість підхопити хворобу набагато вища – краще перестрахуватися.

– Незважаючи на те, що це новий вірус, від нього летальних випадків менше, ніж від знайомих захворювань, тому не дуже хвилююся. Щодо профілактики – я вважаю, що тут все, як і при звичайному грипі – мити руки та уникати контакту з хворими. А ось моя дружина дуже переймаэться з цього приводу, але це зрозуміло – у нас діти і онуки. В першу чергу важливо правильне налаштування. У нас не Америка, масової паніки немає, але можливо, що скоро вірус прийде і у наше місто.

Касир Анастасія Максимова одного з магазину товарів першої необхідності розповіла, що більшість людей, які піддалися паніці, це жінки старше 30 років.

– Маски, антисептичні засоби, туалетний папір, миючі засоби та білизну розкуповують майже одразу, як товар з’являється на стелажах. Пік покупок – це останні 4 дні. Я особисто не дуже хвилююся з цього приводу, адже було доведено, що вірус більш небезпечний для старшої категорії населення. Але я вважаю, що краще перестрахуватися, тому на робочому місці використовую антисептик. Для мене головний страх був у тому, що магазин, у якому я працюю, зачинять. Сподіваюсь, що до кінця березня вірус відступить.

Адміністратор однієї з точок продажу готового харчування Вадим поділився, що всі робітники закладу дотримуються суворих санітарно-гігієнічних норм, виконання яких обов’язково перевіряється керівництвом.

– У моєму закладі всі працівники носять маски, обробляють руки спецзасобами, оскільки ті швидко закінчуються, інколи замінюють їх 70% спиртом. Періодично ми проводимо кварцування, вранці та під час робочого дня ми виводимо весь персонал та дезінфікуємо приміщення. Ми боїмося, що доведеться закрити наші точки продажу, хоч наш заклад і не потрапляє під скорочення.

Читайте також: Запоріжжя стало на паузу через коронавірус