Новорічне застілля, яке починається пізно вночі та супроводжується великою кількістю не завжди здорової їжі, стимулює переїдання та може зашкодити здоров’ю

Щоб провести свята без шкоди для здоров’я та не набрати зайвої ваги, скористайтесь наступними порадами від Центру громадського здоров’я.

Робіть ставку на овочі та фрукти. Вони повинні складати половину вашої тарілки. Однак, це не стосується картоплі. Через високий вміст крохмалю та високу калорійність цей овоч лише зашкодить.

Також варто додати у свій новорічний раціон й цільнозернові продукти – страви з ячміню, пшениці, вівсянки, гречки, неочищеного рису. Вони мають вищу живильну цінність, тож, будуть здоровішим та кориснішим для організму.

79783497_1634967976627924_6430069614142554112_o

Заправляйте салати соусами домашнього приготування або рослинними оліями – оливковою, рапсовою, соняшниковою.

Промислові соуси, майонез та кетчуп чудово замінять лимонний сік, рослинна олія, сметана чи йогурт. Замість ковбас подайте на стіл запечене м’ясо – в ньому менше солі та інших шкідливих додатків.

Не забувайте про склянку з водою. За святковим столом пийте більше простої води, а не запивайте їжу солодкими напоями. Алкогольні напої також краще пити зі склянкою води – так кількість алкоголю зменшиться. Крім того, це допоможе уникнути зневоднення та головного болю зранку. Загалом з усіх алкогольних напоїв краще обирати натуральне червоне вино. Воно містить корисні для судин речовини. Незайвим буде нагадати також, що алкогольні напої краще не змішувати.

Читайте також: Як підзаробити в новорічні канікули