Світ 
Ситуація в Греції ставить під загрозу економіку всієї Єврозони. На недавніх парламентських виборах друге місце тут посіла ліворадикальна партія СІРІЗА, яка виступає проти отримання Грецією європейської допомоги на драконівських умовах. СІРІЗА відмовилася сама формувати уряд, і брати участь в будь-якому іншому уряді. Все це наближає Грецію до нових парламентських виборів і майже до 100-відсоткового дефолту, що негативно позначиться на економіці всієї Європи.
Напередодні чергової зустрічі представників Ірану та МАГАТЕ стався черговий викид компромату, який стосується начебто наявності в Ірані спеціального циліндра для випробування ядерної бомби.
Партія канцлера Німеччини Анхели Меркель – ХДП – зазнала серйозної поразки на земельних виборах у Північному Рейні-Вестфалії. Вона взяла 26% голосів, коли головні конкуренти – соціал-демократи – 38%. Помітного успіху на виборах досягла Піратська партія Німеччини – 7,5%. Північний Рейн-Вестфалія – найбільш населений регіон Німеччини, тут проживає майже 18 мільйонів жителів.
Після масових розгонів демонстрацій у Москві, які сталися на початку травня, група відомих письменників, музикантів і акторів (Б. Акунін, Дм.Биков, Л. Зорін, Е. Успенський, В. Шендерович, А. Макаревич, С. Юрський) провела «контрольну прогулянку» Москвою – від пам’ятника Пушкіну до пам’ятника Грибоєдову. Їх підтримали щонайменше 15 тисяч москвичів.
До Держдуми Росії внесено законопроект, яким передбачається різке збільшення штрафів за організацію незаконних мітингів з нинішніх двох тисяч рублів до одного мільйона. Такими ж будуть штрафи за порушення під час мітингів і за змушення до участі в мітингах.
Невеликий приватний літак Сессна-172, яким керував пілот із Мінська, без дозволу приземлився на білоруському військовому аеродромі. Пілота затримано. Нагадаємо, що одна із моделей літаків «Сессна» здійснила несанкціонований політ територією СРСР і приземлилася на Красній площі в Москві 28 травня 1987 року.
У Ставропольському краї РФ зіткнулися два автобуси. В одному їхав на художній огляд дитячий ансамбль із Кабардино-Балкарії. Загинули троє дітей і керівник ансамблю.
На Камчатці голодні ведмеді з’їли рибалку, який ловив популярну тут рибу корюшку.

Україна
Ініціативи України з нарощування власного видобутку газу викликали стурбованість «Газпрому». Вже в п’ятницю, після повідомлення про прибуття до Криму нової глибоководної бурової установки, російський газовий монополіст запропонував відмовитися від односторонньої розробки Чорноморського шельфу, а створити з ним спільне підприємство.
На підприємствах Рината Ахметова проведено повну департизацію. У разі бажання когось із менеджерів стати депутатом виборчу кампанію він має проводити тільки за власний рахунок. Стосовно ж працівників, то за членство у будь-якій партії вони будуть звільнюватися негайно.
Митрополит Київський Володимир провів перше з часу своєї важкої хвороби засідання Священного синоду УПЦ Московського патріархату. Під час засідання були відмінені рішення попереднього Синоду – окрім звільнення особистого секретаря митрополита архієпископа Олександра. Нові кадрові призначення вказують на те, що Володимир визначився із спадкоємцем. Ним може стати ректор Київських духовних академії і семінарії архієпископ Бориспільський Антоній.
У Києві на 75 році життя помер недавній голова Національної спілки журналістів України Ігор Лубченко.