В Україні вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Саме цього дня 31 рік тому був введений у експлуатацію саркофаг, на четвертому енергоблоці атомної електростанції. В Запоріжжі урочистий мітинг, присвячений визначній даті, відбувся на місці, де незабаром буде побудований пам’ятник героям – ліквідаторам.

– Мені довелось бути першим учасником експерименту у липні 1986 року. Тоді моя вахта тривала 14 діб. Сьогодні ми святкуємо свято героїв. Зрозумійте, кожен чорнобилець – це герой, тому що вони віддавали у Чорнобилі найсвятіше – своє життя, – розповів голова об’єднання «Чорнобильці Запоріжжя», ліквідатор аварії на ЧАЕС Павло Бєлан.

Вшанувати пам’ять героїв та покласти квіти до пам’ятного стенду прийшли учасники ліквідації, їх родини та друзі, а також представники влади.PPA20214_01.MP4_snapshot_00.01_[2017.12.14_17.03.23]

– Прийміть щирі слова подяки за ваш подвиг. Ви не шкодуючи свого життя, зробили все можливе, щоб захистити нашу землю і дати можливість жити всім іншим. Наш обов’язок пам’ятати ті трагічні події і ваш героїзм. Пам’ять про ваш подвиг буде увічнена в монументі, – сказав перший заступник міського голови Запоріжжя Сергій Мішок.