Волейбол. Вища ліга. Жінки
“Орбіта-університет” повертається в Суперлігу!
На спортивному майданчику Запорізького національного університету з 20 до 22 квітня пройшов другий фінальний тур четвірки кращих команд ліги за право піднятися в ранзі на одну щабель. Студентки ЗНУ, керовані Віктором Перебийнісом, зуміли по черзі перемогти всіх своїх суперниць: “ДонНУЕТ-ШВСМ (Донецьк) 3:1, “Регіну-Мегу” (Рівне) 3:1, “Сєвєродончанку” (Сєвєродонецьк) 3:0 і завоювати 1 місце в Вищій лізі. З чим їх і незабарився поздоровити президент Запорізької обласної федерації волейболу Олександр Сін.
Тепер восени будемо чекати в Запоріжжі команди Суперліги.

Баскетбол. Суперліга
“Ферро” першим виходить в полуфінал
“Ферро-ЗНТУ” (Запоріжжя) – “Хімік” (Южний) 95:79 (25;12, 20:19, 23:22, 27:26)
Відсутність травмованого плеймейкера “Хіміка” Арвідаса Ейтутавічуса і центрового Рейшона Террі, безумовно, позначилася на грі южненців у третьому матчі чвертьфінальної стадії плей-офф. Запоріжці вже протягом стартових десяти хвилин створили відрив у 13 очок. Гості схаменулися у другій чверті, коли відставання від “Ферро” вже досягло 18 пунктів. Проте, попри всі їх старання, ще до фінального свистка арбітра стало зрозуміло, що запорізький клуб став першим півфіналістом Суперліги.

Футбол. Перша ліга
“Металлург” за крок від лідера
“Металург” – “Динамо-2” – 2:1. Голи: Бєлік 32, Сидорчук 59 – Фаворов 90 +4.
“Металург” виходив на поле, знаючи вже про поразку “Говерли” в Алчевську (3:2) і не скористатися шансом скоротити відставання від лідера просто не мав права. Що й сталося – тепер “Говерла” попереду лише на один пункт. Це дуже важливі очки для нас, так як попереду зустрічі з “Говерлою”, “Севастополем” і “Буковиною”. Передостанній, до речі, знову переміг – цього разу “Зірку” – 2:0.

Греко-римська боротьба
У запоріжців 4 медалі
У манежі комбінату “Запоріжсталь” пройшов чемпіонат України з греко-римської боротьби серед юніорів (1992–94 р.н.). Участь у першості взяли 205 спортсменів у складі команд із 22 областей України. Відзначились тут і четверо запоріжців: Роман Пацурківський (до 55 кг), Іван Павленко (66 кг), Аркадій Блюмін (84 кг) та Самір Волошанін (96 кг).