Управлінням з питань екологічної безпеки Запорізької міської ради Запоріжжі збирається внести зміни в програму «Про фінансування природоохоронних заходів за рахунок екологічних надходжень на 2017-2019 роки». Про це 15 лютого на комісії з питань екології доповів начальник управління Гліб Золотарьов.

Одним з пунктів програми є поліпшення стану малих річок, ліквідація негативних факторів впливу на навколишнє природне середовище.

Таких річок в нашому місті більше десятка. Почати вирішили з розчищення русла річки Верхня Хортиця, на що в програмі закладено 17 млн 769 тис грн.. Роботи планується провести в районі вулиць Шушенська, Зачиняєва, Істоміна. У 2017 році на дані роботи планують виділити 8 млн 710 тис. грн, а в 2018 році – 9 млн 059 тис. грн. Розпорядником коштів значиться управління екологічної безпеки міськради і КП «Управління капітального будівництва».

На розчищення річки Мокра Московка в 2017 році буде виділено 346 тис. грн..

Також закладено гроші на роботи, пов’язані з реконструкцією та благоустрієм великої водойми ЦПКтаВ «Дубовий гай» – 4 870,000 тис. грн..

Мешканка Дослідної станції Ганна Георгіївна Губанова прийшла до депутатів від імені громадськості з проханням звернути увагу на проблеми, що існують уже багато років у балці Суха. Там теж протікає мала річка, і через те, що її русло не було розчищено вчасно, зараз утворилася болотиста місцина, яка сприяє підняттю рівня ґрунтових вод. «Уже багато років поспіль відбувається підтоплення підвалу дитячого садку №213 та житлової забудівлі. Окрім цього, місцеві мешканці перетворили балку в стихійне звалище сміття», – розповіла жінка.