Футбол
Розім‘ялися на «хлопчиках для биття», а тепер – лізти на «Говерлу»
«Металург» – ФК «Одеса» 3:0.
Голи: Бєлік (38, 90), Поспєлов (71). На 44-й хвилині Бєлік не реалізував пенальті.
Знаючи, як зіграли в цьому турі головні конкуренти у боротьбі за путівки до Прем’єр-ліги («Говерла-Закарпаття» – «Олімпік» 4:1, «Севастополь» – «Нива» 5:1), футболісти “Металурга”, природно, вийшли на поле з бажанням не відстати ще більше від лідера та зберегти необхідну дистанцію від кримчан, які останнім часом взагалі не програють. До речі, і закарпатці у попередньому турі «нам`яли боки» одеситам по-дорослому – 6:0. Тому зі стартових хвилин зустрічі запорізький колектив одразу показав гостям, хто в домі хозяїн. Та й друга половина зустрічі нічим не відрізнялася від першої – “Металург” атакував, а “Одеса” намагалася діяти на контратаках. У підсумку господарі здобули трудову перемогу над “Одесою”, і тепер підопічних Сергія Зайцева чекає в себе дома “Говерла-Закарпаття”. Як кажуть, це буде гра за шість очок і першу сходинку в турнірній таблиці. Матч пройде в День Перемоги, 9 травня. Не пропустіть пряму трансляцію на телеканалі «Футбол», починаючи з 16.30, і на офіційному сайті ПФЛ!

Баскетбол
Поки що програємо
У серії плей-офф ? фіналу чемпіоната української Суперліги запорізький клуб «Ферро-ЗНТУ» програв уже другий матч поспіль в Донецьку (96:94 та 106:101). Воно й не дивно, БК «Донецьк» у Палаці спорту «Дружба» підтримувало майже 3 тисячі глядачів. Тепер зрозуміло, чому керівництво запорізького клубу мріє про новий, сучасний спорткомплекс у Запоріжжі.
Після такого феєричного старту серії прогнозувати її подальший розвиток представляється вкрай складним. Але, безумовно, дуже приємно спостерігати за видовищним протистоянням тренерських ідей, якісно втілюваних гравцями на майданчику. Мабуть, єдиним об’єктивним показником, здатним вплинути на результат півфіналу, є обмежена ротація «Ферро». Втома гравців була вже помітна, але ж далі буде ще важче.

Гребля
Догреблись до медалей
У Дніпропетровську пройшов Кубок України пам’яті олімпійської чемпіонки Юлії Рябчинської з веслування на байдарках і каное серед юніорів 1994-1995 р.н. і дорослих. Запорізьку область на змаганнях представляли весляри із Запоріжжя і Енергодара, яким у підсумку вдалося тричі піднятися на п’єдестал пошани. Кращий результат на дистанції 1000 м на байдарці-двійці показав дует вихованок ШВСМ та СК «Металург» – Аліна Скобельська та Анастасія Чумаченко. В одиночному розряді Аліна Скобельська на цій же дистанції заробила бронзову медаль.
Щасливою стала кілометрова дистанція і для квартету енергодарських юнаків: екіпаж байдарки-четвірки ДЮСШ запорізької атомної станції у складі Микити Лаврука, Дмитра Паська, Владислава Фалалєєва і Богдана Борщова був третім.